Hij hervatte onlangs zijn

Door Alankrita Taneja, MBBS


Begin april 2021 werd ik teruggetrokken uit een electieve rotatie om medische ICU's te dekken vanwege een toename van het aantal COVID-19-gevallen in Michigan.


Tijdens een van die dagen met nachtelijke gesprekken merkte ik een aantal gemiste telefoontjes van thuis in India op. Ik kon mijn familie vaak sms'en en kreeg te horen dat mijn dierbare grootvader hoge koorts en hoest had ontwikkeld.


Koude rillingen liepen over mijn rug toen ik aan het ergste scenario dacht. Hij was bijna 90 jaar oud en had zijn huis in meer dan een jaar nauwelijks verlaten sinds de pandemie toesloeg.


Begin dit jaar viel er een lange stilte in gevallen van COVID-19 in India, waardoor epidemiologen twijfelden of het land op de een of andere manier aan de verwoesting van de pandemie was ontsnapt.

Read more

http://trishadehradun.in/
http://byrl.me/0bPTpzf
http://byrl.me/VZ1kcBA
http://byrl.me/ODBRQkU
http://byrl.me/F8akbEh
http://byrl.me/JeC7MOh

Er zijn theorieën geweest over mensen in India met een mogelijke vroege groepsimmuniteit ondanks een lage vaccinatiegraad. Als gevolg hiervan ging het land open, vooral New Delhi, de hoofdstad en een van de dichtstbevolkte steden van het land - en mijn geboorteplaats.


Mijn grootvader kreeg de eerste dosis Covaxin, het inheemse COVID-19-vaccin van India. Hij hervatte onlangs zijn pre-pandemische ochtendwandelingen in het park en was erg blij dat hij eindelijk weer van zijn favoriete bezigheid kon genieten.


Helaas was het ook de beslissing waar hij het meest spijt van kreeg.


Binnen een paar dagen verslechterde zijn toestand. Mijn ouders en oom sprongen in om hem te helpen met huishoudelijke taken, medische tests en medicijnen, met volledige voorzorgsmaatregelen, waaronder het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Read more

http://byrl.me/fyl8uIn
http://byrl.me/t8Il85F
http://byrl.me/GYsIoZ0
http://byrl.me/sI4qN3h
http://byrl.me/pAhrCmY
http://byrl.me/iTMHC1z

Toen mijn grootvader werd getest op COVID-19, bleek deze negatief te zijn door PCR. Vervolgens onderging hij CT-beeldvorming met hoge resolutie van zijn borst als gevolg van een hoog percentage fout-negatieven van COVID-19 PCR in New Delhi.


Op basis van een score genaamd CORADS, bleek hij een zeer hoge verdenking op COVID-19 te hebben. Hij kreeg ook bloedonderzoeken die aanwijzingen voor lever- en nierbeschadigingen aan het licht brachten.


We besloten hem op te laten nemen voor vocht en controle. Door een negatieve COVID-19 PCR-test kon hij een IC-bed krijgen in een niet-COVID-19 aangewezen ziekenhuis in zijn buurt. Hij werd echter opnieuw getest terwijl hij in het ziekenhuis lag en was deze keer toevallig positief.


Ik googelde nieuwsgierig het aantal COVID-19-gevallen in India en was geschokt toen ik een bijna perfecte verticale rechte lijn zag die de tweede golf van de pandemie in India vertegenwoordigt.

Read more

http://byrl.me/LoSxbXG
http://byrl.me/EDuZCE2
http://byrl.me/4MCge8r
http://byrl.me/uG8QLQX
http://byrl.me/QAHMZEF
http://byrl.me/lQm9mig

Ik was geschokt omdat het in niets leek op wat ik het hele jaar met de pandemie had gezien. Ik was ook geschokt om te zien dat niet veel mensen hier bang voor waren - niet de artsen waarmee ik werk, niet MedTwitter in die tijd, zelfs de media niet.


Na het positieve testresultaat van mijn grootvader werd hem gevraagd een bed te zoeken in een aangewezen COVID-19-ziekenhuis. Op dat moment begon ik te zien hoe de gezondheidszorg in New Delhi begon in te storten. Dagen gingen voorbij en we konden hem geen ziekenhuisbed bezorgen.


Artsen schreven hem remdesivir voor en benadrukten dat het zijn leven zou kunnen redden. Helaas was het niet op voorraad in New Delhi. Mijn neef, die geen medische professional is, kreeg een fles van de 20.000 Indiase roepie van de zwarte markt, met enkele grote grammaticale fouten in de appendix waardoor we beseften dat het een vervalste versie was.


Ik bleef mijn familie vragen om de mobiele telefoon van mijn grootvader mee naar zijn kamer te nemen, zodat hij niet zo alleen zou zijn in deze kritieke tijd. Helaas mochten zijn bezittingen volgens het ziekenhuispersoneel niet worden meegenomen. Kort na zijn opname werd hij geïntubeerd en aan een beademingsapparaat geplaatst.


Ik was boos dat niemand de tijd nam om te informeren naar zijn codestatus. Bovendien, aangezien hij een COVID-positieve patiënt was in de lucht en contactvoorzorgsmaatregelen in een niet-COVID-ziekenhuis, werd hij onvermijdelijk geïsoleerd en genegeerd door het personeel.

Read more

http://byrl.me/l4eqViZ
http://byrl.me/ygS48Gp
http://byrl.me/25hw1GT
http://byrl.me/pZT8yi7
http://byrl.me/57SsmTL

Toen hij werd geïntubeerd, zonk mijn hart. Ik had een vreselijk gevoel in mijn buik dat ik misschien nooit meer met hem zou kunnen praten.


Binnen een paar dagen kreeg hij een hartstilstand en kreeg hij een paar minuten reanimatie voordat hij dood werd verklaard.


Ik herinner me dat ik die ochtend, net voor de ochtendrondes, meedeed aan zijn laatste riten op Zoom. Meestal ronden we om 08:30 uur af, maar op die specifieke dag besliste onze aanwezigheid om 09:00 uur om andere redenen. Op dat moment vroeg ik me af of het een goddelijke interventie was.


Terwijl we rouwden om de dood van mijn grootvader, begonnen zowel mijn ouders als mijn oom en tante - allemaal gevaccineerd tegen COVID-19 met ten minste de eerste dosis - hoge koorts te krijgen.


Zo plotseling als een lopend vuurtje begon bijna iedereen die ik kende in New Delhi, vrienden en familie, de infectie te krijgen.


De curve werd steeds steiler. Ze zijn allemaal een cocktail van doxycycline, azithromycine, vitamine C, ivermectine, Fabiflu, enz. Steroïden werden aan alle patiënten gegeven ondanks hun zuurstofverzadiging, ernst van de ziekte of comorbiditeiten.


Remdesivir en herstelplasma waren niet direct beschikbaar, maar werden beschouwd als magische levensreddende therapieën, wat leidde tot de ontwikkeling van een grote zwarte markt voor hen. 

Comments